top of page

INTERSTATE 2023

Interstateanner.jpeg
Skjermbilde 2023-08-17 kl. 10.27.29.png

Interstate ble startet i 2019, i samarbeid mellom Norsk Americana Forum og Vulkan Arena i Oslo. Ambisjonen var å skape en klubbfestival som presenterte det beste av internasjonal og norsk americana-musikk. Interstate rakk å gå av stabelen to ganger, som «Interstate 19» og «Interstate 20», før pandemien satte en effektiv stopper for både 21 og 22-utgaven.

Nå har Interstate 23 flyttet til Røverstaden og Oslo Konserthus og vil gå av stabelen 18. & 19. august. Interstate er et samarbeid mellom Røverstaden, Oslo Konserthus og Norsk Americana Forum.

Hør alle artistene på denne spillista til Erik Valebrokk:

ARTISTER TIL INTERSTATE 2023

Artister Interstate 203

PROGRAM 18. AUGUST 
 

SCENE: KLUBBEN (RØVERSTADEN)

 

ca kl 18.45 CALEB CAUDLE (US)
Gjennom omfattende turnéer og flere anerkjente album har Caleb Caudle funnet sin helt egen appell. I kjernen står sangkunsten hans i gjeld til Americana-bevegelsen i det 21. århundre. Den har ekko av Ryan Adams og Jason Isbell, både i deres stemningsfulle melodier og introspektive tekster.

 

ca kl 20.30 ELLES BAILEY (UK)
Britiske Elles Bailey har fått mye anerkjennelse på hjemmebane, både fra blues- og americana-verdenen. Utgangspunktet er et sted mellom Memphis og Nashville, med låter hentet fra country og attityde fra soul/blues. Kanskje ikke et helt unikt konsept, men det som får Elles Bailey til å skille seg ut fra mengden er utvilsomt stemmen. Med en kraftfull og følsom stemme synger hun sjelfullt og usminket uten noen komplikasjoner.

 

ca kl 22.30 BANDITOS (US)
Det har skjedd mye med Banditos siden sist de var i Skandinavia. Mary Beth Richardson har tatt et skritt fremover og er nå bandets eneste vokalist. Med den siste plata «Right On» merkes også en spennende musikalsk nyorientering. Sørstatsrocken har fått et innslag av retro-pop og har rettere og enklere melodier - en lyd som får deg til å tenke på Phil Spector!

 

SCENE: DUESLAGET

 

ca kl 18.00 THE LOCAL HONEYS (US)
The Local Honeys er en duo fra fjellene i det østlige Kentucky, som bærer på en lang og stolt tradisjon med radikal folkemusikk. Rette og unyanserte sanger om menneskers liv og trengsler i kullgruvene og i de små, isolerte fjellsamfunnene.

 

ca kl 19.30 JOSIAH AND THE BONNEVILLES (US)
Josiah and the Bonnevilles presenterte en unik blanding av folk, americana og country. I 2015 ga Josiah and the Bonnevilles ut sitt debutalbum, On Trial. Albumet ble anerkjent for sine rå, sårbare tekster og sin kombinasjon av akustiske og elektriske instrumenter som underbygget historiefortellingen.

 

ca kl 21.30 TOINI & THE TOMCATS (NO)
Toini & the Tomcats blander ska, jazz og punk med klassisk 50-tallsrock og lager grenseoverskridende og unik musikk. Siden 1991 har de vært helt i teten i norsk rockabilly.

 

 

 

 

PROGRAM 19. AUGUST  (forbehold om endringer i tidspunkt!)
 

SCENE: KLUBBEN RØVERSTADEN

ca kl 17.15 TROND SVENDSEN & TUXEDO (NO)
Trond Svendsen & Tuxedo var nominert til Spellemannprisen i country i vår, for albumet «Don't trust the moon». Tidligere har bandet gitt ut platene «Palomino Motel» (2017) og «Smalltown stories» (2019). Fredag 9. juni slippes ny singel, før bandet åpner Mjøsparken Amfi sammen med Hellbillies foran 7.000 lørdag kveld. Det er også lagt opp til slipp av ny singel fredag 18. august

 

ca kl 18.45 EL CARTEL (NO)
El Cartel ble etablert i februar 2019 etter et litt tilfeldig møte over et par gitarer. Med en felles forkjærlighet for stemningsfull musikk fra ørkenområder og spaghetti-western, vokste det frem et samarbeid mellom musikerne fra Fredrikstad. Siden den gang har de etablert seg som et band som leverer stemningsfull americana med tunge meksikanske influenser.

 

ca kl 20.30 JIM LAUDERDALE (US)
Jim Lauderdale, en av gigantene innen americana og country, kommer til Interstate 23! En suksessfull låtskriver som har levert flere countryhits for andre artister, men også en sterk og allsidig artist i eget navn. Lauderdale er en stor underholder og vi er stolte og glade for å ønske han velkommen til Interstate 23!

 

a kl 22.30 LARRY CAMPBELL OG TERESA WILLIAMS (US)
Multi-instrumentalist, sanger og låtskriver, Larry Campbell og Teresa Williams kommer til Interstate lørdag 19. august. Larry startet karrieren på New York Citys country scener på 70-tallet. Hans ferdigheter på fiolin, pedal steel, banjo, mandolin og gitar gjorde han viden kjent. Han var med på en rekke instrumenter i Bob Dylans faste band fra 1997 til 2004. Senere har Larry laget og turnert med egen musikk sammen med Teresa

 

 

SCENE: DUESLAGET

ca kl 18.00 VIOLET BELL (US)
«En av de beste duoene som jobber i Americana i dag» sier magasinet No Depression, og vi er ikke uenige! Violet Bell tilhører den nye, yngre generasjonen på den amerikanske folk/americana-scenen. Frontet av Lizzy Ross sin fantastiske stemme og Omar Ruiz-Lopez på gitar, fele og banjo, flytter Violet Bell grensene for folkemusikk uten å miste fotfestet

ca kl 19.30 SCOTT BALLEW (US)
Scott Ballew er en låtskriver og filmskaper fra Austin, Texas. I over 15 år har han jobbet med film, noe som selvsagt satte sitt preg også på låtskrivingen hans. Ballew ga ut sitt første album «Talking to the Mountains» i 2021. I fjor kom oppfølgeren «Leisure Rodeo» og i vinter en EP med covers, «Middle Age Crazy». Og det tredje albumet «Rio Bravo» er på vei i løpet av året. Scott Ballew har funnet en kreativ gullåre!

ca kl 21.30 EMILY SCOTT ROBINSON (US)
Den Colorado baserte singer-songwriteren er knyttet til velsignede John Prines plateselskap Oh Boy, og det er neppe en tilfeldighet. Hun er en historieforteller av design og uten tvil et av de mest interessante navnene på country/folk scenen i dag.

Klikk på bildene og lytt i Spotify:

Caleb Caudle med band.jpeg
Elles Bailey.jpeg
Banditos.jpeg
The Local Honeys.jpeg
Josiah and the Bonnevilles.jpeg
Toini
Trond Svendsen 2.jpeg
El Cartel.jpeg
Jim Lauderdale.jpeg
Larry Campbell og Theresa Williams.jpeg
Violet Bell.jpeg
Scott Ballew.jpeg
Emily Scott Robinson.jpeg
bottom of page