top of page

MÅNEDENS ARTIST

VELCRO DOG (TONY GONZALES)
Vecro Dog.jpeg
Skjermbilde 2023-10-01 kl. 13.33.32.png
  • Facebook
Spotify.png
Tidal.png

Velcro Dog er soloprosjektet til den Trondheims-baserte musikeren og låtskriveren Tony Gonzalez (Barren Womb, Oma Desala, Twin Serpent, Dårli Te Beins). Prosjektet har vokst seg ut fra et gnagende behov for å ta et oppgjør med både gamle og nye demoner. Ved å snike seg langs de mørkeste krokene av americana-, folk- og country-tradisjonene, har Velcro Dog skapt et uttrykk som nok best kan beskrives som fjord noir.    

 

Gjennom en minimal og dogmatisk tilnærming til låtskriverkunst lager Tony musikk som er sparsommelig, stillferdig og som gjerne beveger seg i et sirupstreigt tempo. Hans såre, ærlige vokal og dempede gitarspill utgjør ryggraden i selvransakende sanger om død, kjærlighet og depresjon. "Misanthropology", Velcro Dogs debutalbum, er en samling dunkle viser som tar for seg alt fra svik og menneskelig svakhet til frykten for å bli gammel alene. Albumet er produsert, spilt inn og mikset av Ole Spangrud og mastret av Alan Douches (Sufjan Stevens, Chelsea Wolfe, Fleetwood Mac).     

 

"Misanthropology" ble sluppet digitalt og på begrenset vinyl 7. oktober 2022 gjennom Westergaard Records.

MÅNEDENS ARTIST velges ut tilfeldig hver måned blant Norsk Americana Forums medlemmer, ved hjelp av appen "Lucky Wheel". Den utvalgte må være betalende Americana Forum-medlem og ha utgitt musikk.

bottom of page