top of page

FJORDING 2024 
Prisutdelingen skjedde på Aladdin Scene lørdag 25. mai kl 18.00. Showcase festivalen startet fredag 24. mai kl 18 - 23.00 og fortsatte lørdag 25. mai med konserter fra kl 11 - 21.00 .Vi avsluttet med countryparty og jamsession på Kulturhuset i Halden!

Lørdag 25. mai ble det igjen Fjording prisutdeling i Halden, med et storstilt show på Aladdin Scene i byen. Det er tredje gangen Norsk Americana Forum kårer prisvinnere i seks kategorier, etter stemmegiving fra en elleve medlemmer stor fagjury:

 

  • Årets norske americana album

  • Årets norske americana låt

  • Årets norske americana nykommer

  • Årets norske americana musiker/produsent

  • Årets internasjonale americana album

  • Årets Norsk americana ærespris (deles ut av styret i Norsk Americana Forum)

 

Bakgrunnen for Fjordingprisen er at americana-musikken får stadig større utbredelse i den norske musikkvirkeligheten. Uttrykket fanges opp av, og utvikles av, stadig flere unge artister og musikere; artister og musikere som tas imot av en sjanger som teller utøvere i alle alderklasser. Americana-musikken er definitivt sjangeren som innbyr til et livslangt forhold, både som utøver og som interessert lytter.

 

 

I år var Fjording 24 både en showcasefestival, prisutdeling og bransjetreff!

Showcasefestivalen bør på 13 konserter på to scener i Halden. Her presenterte vi et utvalg av sterke Americana-musikere - blant annet flere, unge nykommere.

Prisutdelingen ble lagt opp som et eget show lørdag kveld, men presentasjon av de nominerte, vinnere, taler og masse bra Americana-musikk. Etter showet samlet vi musikere til et bransjetreff litt utenom det vanlige, med jamsessions, mingling og fest. Det ble en stor sukssess hvor mange nykommere fikk jamme sammen med sine forbilder.

Se hele showet fra Fjordingprisen 2023 - 1 time og 15 minutter:
Fjording show 2023

"FJORDING 2024" er støttet av:

Screenshot 2022-03-23 at 16.30.25.png
ByvaapenMedNavnetrekkPositivkBREDDE_1linje_Farge_RGB.png
Skjermbilde_2024-02-27_kl._15.12.33-removebg-preview.png
bottom of page