top of page

tor. 12. jan.

|

Røverstaden

Tom Russell // Røverstaden 12.01.23

Dørene åpner 18:00 Konsertstart 20:00 Svært kvalifiserte musikkjournalister mener at Tom Russell er den beste nålevende amerikanske låtskriveren ved siden av Bob Dylan.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Tom Russell // Røverstaden 12.01.23
Tom Russell // Røverstaden 12.01.23

Tid og sted

12. jan. 2023, 18:00

Røverstaden, Munkedamsveien 15, 0250 Oslo, Norge

Om arrangementet

Pr. 2022 har Russell sluppet tretti studioalbum, inkludert tre folkoperaer. En av dem, «Man from God knows where», forteller om hans families norske og irske røtter. I 2013 gjorde Russell et konsertsamarbeid med Det Norske Blåseensemble, der liveopptaket resulterte i albumet «Aztec Jazz».

Tom Russell er også en anerkjent forfatter, med både musikkfaglig, cowboyfaglig (!) og skjønnlitteratur på CVen. Som om ikke alt dette ikke skulle være nok, Russell er også en svært aktiv kunstmaler med utstillinger på gallerier over hele USA. Tom Russells konserter er rett og slett forteller-høydestunder på ypperste nivå.

Tom Russell var artisten som bidro til den første utgaven av americanafestivalen «Down on the Farm» i Halden i 1988, både ved å spille og ved å stille spørsmålet («Hvor skal vi?» Svar: «Down on the Farm»).

I 1986 hadde han vært i Athletic Sound og spilt inn albumet «Poor Man´s Dream». En sertifisert klassiker som inneholder «Blue wing» (spilt inn av bl.a. Dave Alvin), «Veteran´s day» (spilt inn av Johnny Cash) og countryhit´n «Outbound plane» (skrevet sammen med Nanci Griffith).

Russells siste album, «October in the Railroad Earth» kom i 2019.

I 1995 slapp han romanen «Blodsport» på Aschehoug forlag.

Russell har samarbeidet med en lang rekke ledende americana artister, deriblant Dave Alvin, Joe Ely, Bill Kirchen

Dele dette arrangementet

bottom of page