top of page

tor. 02. juni

|

Herr Nilsen

The Music of George Jones / Herr Nilsen

Norsk Americana Forum presenterer denne kvelden The Music of George Jones, med en fantastisk artistliste: Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen, Claudia Scott, Toini Knudtsen og Jørund Vålandsmyr!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
The Music of George Jones / Herr Nilsen
The Music of George Jones / Herr Nilsen

Tid og sted

02. juni 2022, 20:30 – 23:00 CEST

Herr Nilsen, C. J. Hambros plass 5, 0164 Oslo, Norge

Om arrangementet

George Jones døde i 2013, 81 år gammel. Som amerikansk musiker, sanger og låtskriver oppnådde han internasjonal berømmelse for en lang, lang liste med hitplater, inkludert den kanskje aller mest kjente låten: «He Stopped Loving Her Today», som faktisk ble kåret til årets låt 2 år på rad i 1980 og 1981 av CMA. Det har aldri skjedd - hverken før eller siden... De to siste tiårene av livet ble Jones ofte omtalt som den største nålevende countrysangeren.

Bill Malone skriver: «I de to til tre minuttene en sang varer, fordyper Jones seg så fullstendig i teksten, og i stemningen den formidler, at lytteren knapt kan unngå å bli involvert.»

Jones ble født i Texas, hørte countrymusikk for første gang da han var syv og fikk en gitar da han var ni. Hans tidligste påvirkninger var Roy Acuff og Bill Monroe, selv om Hank Williams og Lefty Frizzell påvirket vokalstilen hans sterkt.

Norsk Americana Forum har som formål å spre kunnskap om og gjøre Americana sjangeren kjent i Norge blant publikum, presse, media og musikkbransjen generelt. Som et ledd i dette arbeidet, presenterer vi en konsertserie hvor kremen av norske Americana-artister spiller låter av utvalgte legendariske låtskrivere som har satt sitt preg på sjangeren vår. Flere artister - gjerne både etablerte og nye lovende, står på samme scene med et drevent band som er satt sammen spesielt for denne kvelden.

A-11 er trolig Norges mest tradisjonstro countryorkester, med et repertoar som i hovedsak består av klassiske countrylåter fra 50- og 60-tallet. A-11 er mye brukt som backingband for norske og amerikanske artister på countryfestivalene rundt i landet og var et selvskrevet valg når George Jones skal hylles på Herr Nilsen.

Musikken presenteres med historiske kommentarer og innslag av Tom Skjeklesæther.

Vi lover en tåredryppende kveld med mye vakker musikk!

Dele dette arrangementet

bottom of page