top of page

lør. 18. nov.

|

Bodø

Harvest 50-års jubileum i Bodø // Svømmehallen Scene

Bli med på en uforglemmelig hyllestkonsert til Neil Youngs legendariske album 𝐇𝐀𝐑𝐕𝐄𝐒𝐓!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Harvest 50-års jubileum i Bodø // Svømmehallen Scene
Harvest 50-års jubileum i Bodø // Svømmehallen Scene

Tid og sted

18. nov. 2023, 21:00 – 23:00

Bodø, Sivert Nielsens gate 63, 8007 Bodø, Norge

Om arrangementet

Norsk Americana Forum samlet i 2022 noen av landets beste Neil Young-tolkere med Lars Lillo-Stenberg i spissen for å spille hele Harvest fra A til Å, fra «Out on the Weekend» til «Words (Between the Lines of Age)». Anledningen var at det i fjor var femti år siden det klassiske rockalbumet ble utgitt.  

Ved siden av sertifisert Neil Young-kjenner Lillo-Stenberg stiller Spellemannpris-vinner Ole Kirkeng, Spellemann-nominerte Johan Berggren og Andersen Svendsen (Halden Electric). 

Harvest-hyllestkonsertene i Oslo og Halden i august/ september i fjor ble utsolgt på rekordtid. Begge steder var det plenty folk som rett og slett ikke rakk å skaffe seg billett og de heldige som fikk med seg konsertene kunne fortelle om overlegne musikalske opplevelser. 

Nok godord til at ensemblet ble invitert til Byscenen i Trondheim i januar i år. Der gjentok publikumsinteressen seg, en helt utsolgt Byscene fikk andektig med seg den komplette musikken fra Harvest og en serie ekstranummer (bl.a. «Ohio», «Cortez the Killer» og «Rockin´ in the free world») med Trondheims-rocker Jonas Brekke som spesiell gjest.

Backingen blir besørget av Halden-bandet The Salmon Smokers, som mange har fått med seg da de fylte samme funksjon for Leonard Cohen-hyllesten i Oslo Spektrum i 2017 og Bob Dylans 80-års-feiring i Oslo Konserthus 24. mai 2021. Begge sendt på NRK TV. The Salmon Smokers har også vært studioband de siste årene for så forskjellige artister som Luke Elliot, Åse Kleveland og Iain Matthews (Fairport Convention/ Matthews Southern Comfort). 

Her er The Salmon Smokers utvidet med pedal steel-gitaristen Tore Blesterud. Lars-Lillo Stenberg har i over tretti år frontet hyllestbandet The Young Neils sammen med CC Cowboys-musikerne Jørn Christensen og Per Vestaby. Bandet selger rutinemessig ut 2 dager på Rockefeller i Oslo i desember hvert år.

Neil Young himself er observert med The Young Neils t-skjorte og Lars Lillo-Stenberg har møtt den kanadisk-amerikanske sanger/ låtskriveren ved flere anledninger. Da Neil Young for første gang, på Harvest, plasserte pedal steel-gitaristen Ben Keith midt i sentrum av musikken sin, og på det ikoniske coverbildet tatt på låven sin, skapte han også det første store Americana-albumet. Med singelen «Heart of Gold» som lokomotiv gjorde Harvest Neil Young til en av rockens superstjerner. Albumet gikk til topps på salgslister over hele verden, inkludert Billboard Album 200 i USA og VG-lista i Norge. Da året var omme, var Harvest det mestselgende albumet i USA. I de over femti årene som har gått, har Harvest aldri vært ute av Neil Young-fansens bevissthet og det unike designet med det beige coveret, med tittel og artistnavn svevende over en brennende oransje sol, er på sett og vis den grafiske fremstillingen av artisten Neil Young.

PRAKTISK INFO

Aldersgrense 18 år Dørene åpner kl 20:00 Konsertstart kl 21:00 Vi har ikke garderobe, men muligheter til å henge fra seg på eget ansvar

Dele dette arrangementet

bottom of page