top of page
Silver Lining - Go Out Nowhere (Die With Your Boots On)
silver lining - go out nowhere.jpeg
Tidal.png

Det er ikke vanskelig å se for seg at tittelkuttet på det nye, andre albumet til sanger og gitar-kollektivet Silver Lining, «Go out nowhere», blir en episk konsertavslutter. 

En slik sang som gir stort rom for lead-gitarist Bjørnar Ekse Brandseth til å understreke at han er sin generasjons americana gitarhelt. 

    Sangen er skrevet av sanger/ gitarist Halvor Falch Johansen, som for anledningen drar sin beste Gene Clark-vokal opp av hatten. 

    Silver Lining dukket først opp i 2018 med albumet «Heart and Mind alike», med noen av de fineste nye stemmene samlet rundt mikrofonen; Northern Belles´ Stine Andreassen og Louien´s Live Miranda Solberg, sammen med Falch Johansen. 

Plata var essensiell ved innledningen til det som nå har etablert seg som den påfallende produktive, og stadig stødigere norske, nordicana-bølga. 

Den som altså til og med får programforpliktet blaserte svensker til å høre etter (Sjekk musikkmagasinet Lira sommeren 2021). 

    Silver Lining er en metafor for at selv det mest pessimistiske utgangspunktet kan, med litt hell, snus til optimisme. 

Det er ikke vanskelig å tenke at verden akkurat nå trenger ubegrensede mengder silver lining, men det er umulig få øye på noe som minner om en sølvskimrende kant i noen som helst horisont. 

    For mange av oss er musikken, som ofte tidligere, redningen. Gamle vinylplater og ny musikk. Noe som kan tvinge oppmerksomheten bort fra et blikk tvangsmessig festet til konsekvensene av det mafiabossen i Moskva juger om. 

    Sangene som utgjør denne plata lener seg i vesentlig grad på de nydelige harmoniene som de tre sangerne skaper mellom seg, en her og nå videreføring av Crosby, Stills & Nash, og Ekse Brandseths smakfulle og treffsikre pedal steel og dobro-løp. 

    Veteranprodusent Yngve Sæthre har stram kontroll på såvel prinsipaler som kompet, trommeslager Kim Åge Furuhaug og bassist Chris Holm, på utlån fra instrumentalbandet Orions Belte. 

    Åpneren «Your everything», skrevet av Stine og Live sammen med amerikaneren James Ellis, legger lista, overlegen vokal opp mot svulmende pedal steel.

    Lives «The dream» er like overbevisende med fresende elg-gitar kontrastert av vokalharmonier som antakelig ville ha fått Brian Wilson til å nikke anerkjennende. 

Stines «Awake» slår fast at hun på ingen måte sorterer annenrangs sanger til Silver Lining til fordel Northern Belle. 

    Duetten mellom Stine og Halvor, «Time», skrevet av dem sammen, med episk twæng i gitaren, er også et av høydepunktene på et album som rett og slett ikke mister kvaliteten av syne. 

bottom of page