Rebekka Lundstrøm - Carousel (Egen utgivelse)

Et betimelig spørsmål. Hvor god plass er det i Det Blå? Rett og slett fordi det nå til stadighet dukker opp nye norske sangere og musikere ut av, nettopp, det blå.
Talenter som man ikke har rukket å høre et pip om, og så serverer de opp plater, innspillinger på forbløffende høyt nivå.

 

Rebekka Lundstrøm er fra Arendal og skal etter sigende ha begynt å skrive sanger bare for tre år siden, etter et lengre utenlandsopphold i Spania og England. Hun har vært en del av Arendal Låtskrivernettverk, som takkes på coveret, og hun har fått hjelp av Jim Stärk-sanger/ låtskriver Einar Fadnes (snart på gang med soloplate) som har produsert et lekkert lydbilde som benytter akustiske instrumenter; gitar, banjo, mandolin, fiolin, bass og steel tongue-tromme. Det siste et metal-perkusjonsinstrument.


En av de gjennomgående svært velkomponerte sangene på Carousel, «Talk with you», er en duett med Fadnes, en påminnelse om at han har en av landets fineste folk- rock-stemmer, i terrenget av en norsk Jim Croce.

 

Men før vi har kommet dit, har Rebekka Lundstrøm og stemmen hennes grepet oppmerksomheten med den nydelige åpningssangen «This wind», der plukkende banjo og en sår fiolin danderer en finfin groove, frem mot et refreng med utsøkte harmonier. En sann sang vi trenger å høre på radio i tider som disse, en myk musikalsk omfavnelse.

 

«Blow up» skrur opp intensiteten med et opprop om å bryte ut av konformiteten, finne og skape seg sjæl, «I´m gonna blow up, blow up, blow up this box they put me in/ Get out, get out, get out of this shape they try to bend me inn».

 

På tekstmelding forteller Rebekka at hun har mange forbilder i musikken; Cohen, Dylan, Van Zandt, Emmylou Harris, Gillian Welch, Blaze Foley, gamle countrylåter.
Uansett har hun klart å suge inspirasjon fra dem uten å bli blendet, den egne stemmen skinner klart og tydelig tvers igjennom et debutalbum som inneholder ni sanger som alle har god grunn til å være med på begivenheten.