top of page
North Mississippi Allstars - Set Sail (New West)
Skjermbilde 2022-02-05 kl. 10.46.02.png
Tidal.png

Brødrene Luther og Cody Dickinson deler en helt bestemt livserfaring. Det å ha vokst opp som sønner av produsenten, musikeren/ låtskriveren og den virkelige musikklegenden Jim Dickinson.

            Jim Dickinson var en mester historieforteller som slapp sin selvbiografi åtte år etter at han gikk bort, overlegent titulert  «I´m just dead, I´m not gone». Han skrev om sitt samarbeid med Rolling Stones, Ry Cooder og Bob Dylan og sine oppdrag som produsent for bl.a. Big Star, Willy deVille, The Replacements og Aretha Franklin.

            Luther og Cody forteller at det å vokse opp i Jims verden innebar at de aldri har trengt å forklare hvorfor de er musikere.

Andre og tredje generasjons rockmusikere er nå et fast innslag i USAs artist-verden. Tydeliggjort under banneret «Allman Family Revival», en omreisende turné frontet av Allman Betts Band.

            Nå har Dickinson-brødrene fått med seg ytterligere en Allman-ætling, Larry Williams jr,  er sønn av Allman-bassist Larry Williams sr. De ble kjent nettopp på «Allman Family Revival». 

            Williams jr. viser seg å være en utmerket soul-sanger. Han glir sømløst inn i Dickinson-brødrenes patenterte ultragroovy miks av blues, folk, soul og psykedelisk rock.

            North Mississippi Allstars har faktisk holdt det gående i 25 år og har 12 album på CVen. Den forrige, «Up and Rolling» (2019), ble Grammy-nominert i blueskategorien.

            NMAs sound er forankret i Codys trommegroover, som kan synes å vokse rett ut av  det fertile Mississippi jordsmonnet. Det er hans overlegne traktering av skarptromme og hi-hat som bidrar sterkest til at den «senka» funken setter seg som den beste soul-food-sausen i øregangene.

            Uptempo «See the Moon», en klebrig duett mellom Williams jr. og NMAs andre sangerinne, Sharisse Norman, er et overlegent eksempel på denne vinnerformualen.

            «Never wanted to be kissed» er et samarbeid med Stax soul-legenden William Bell (82!), som understreker at dette er musikk som flyter frem og tilbake mellom generasjonene, mellom svarte og hvite musikere.

Bell skrev store sanger som «You don´t miss your water» og blues-standaren «Born under a bad sign». Han gjorde comeback på Stax i 2016 med det Grammy-vinnende albumet, «This is where I live» og er fortsatt ved fin stemme. 

            Avsluttende «Autentic» er et oppgjør med de rådende, skremmende motsetningene som rir det amerikanske samfunnet; «..We don´t want anybody to be hurt or mistreated , we don´ t need to see the guns in our streets..»

            I tillegg en programerklæring fra de som har musikken rennende gjennom årene, «We be funky naturally in our community..»

            Livsbejaende musikk som føles absolutt tidløs, akkurat denslags vi trenger for å komme oss ut av pandemi-bluesen.

bottom of page